Filosofia

Creiem en una economia basada en el coneixement. En una economia que gira a l’entorn de l’ús de les tecnologies de la informació. El seu ús crea inevitablement quantitats de dades considerables, i aquestes dades són i han de ser sempre propietat dels usuaris que fan servir aquestes tecnologies, i no dels seus desenvolupadors. Creiem que és condició indispensable que el software doni als usuaris tres coses: llibertat, privacitat, i la capacitat de fer servir aquestes eines per poder crear, al mateix temps, noves eines i activitats. Si el software no compleix aquests requisits, no es pot entendre com una veritable eina útil per a l’usuari.

Desenvolupament de software lliure

Partint del món de la recerca, generem valor social i econòmic mitjançant el desenvolupament de software lliure que permeti gestionar les nostres activitats quotidianes, sempre donant l’opció a l’usuari de poder saber què està passant quan executa una aplicació. Volem iniciar aquest cercle de coneixement, que permeti generar economia. Aspirem a què al voltant de la nostra iniciativa es generin més activitats que permetin generar llocs de treball i riquesa, tant emocional, com econòmica.

Desenvolupament de projectes col·laboratius

A més del desenvolupament de software lliure i el seu manteniment, volem dur a terme la formació al seu entorn, i el desenvolupament de projectes col·laboratius amb altres empreses, que ens permetin mantenir una reputació dins l’àmbit acadèmic, però amb la convicció que l’objectiu final de l’àmbit acadèmic és el de tenir impacte real de millora a la societat.

Les nostres aplicacions s’emmarquen en l’activitat d’investigació realitzada a l’Institut Català de recerca de l’aigua (ICRA). El projecte s’inicia amb el paquet de software InnoWatt que permet la lectura de comptadors intel·ligents, i fer una sel·lecció de la potencia contractada. Per tant oferim la possibilitat d’accedir a les dades de comptadors intel·ligents, que fins ara només es podien accedir a través de les companyies elèctriques, i no sempre aquestes companyies habiliten aquest servei en els seus servidors. Per tant, les ccompanyies controlen les dades, i l’usuari no té manera de comprovar si el que li estan cobrant és correcte. Volem canviar aquest aspecte.

Fèlix Vinyals

Hardware and Firmware Engineer

Felix has dedicated all his professional life to electronics engineering. Especially focused on hardware design and firmware architecture design. Electronic Engineering Degree by UPC (2009), Master in Biomedical Engineering by UB (2011).

Lluís Bosch

Programador de l'ICRA

Programador full stack, amb background científic. Capacitat per desenvolupar software en diversos llenguatges de programació, administració de servidors Linux, així com coneixements i experiència en l'automatització i tractament de grans volums de dades. Biotecnologia (UAB 2011), MSc en Computer Science (UdG 2012) i programador a ICRA des de 2013.

Lluís Corominas

Investigador de l'ICRA

Donec euismod venenatis justo, nec aliquam orci posuere quis. Aenean mi augue, feugiat eu varius vel, tincidunt et lorem. Mauris turpis leo, tincidunt sit amet posuere nec, vehicula id odio. Phasellus elit dui, placerat eget lectus vitae, feugiat convallis dui. Nulla nec tempor orci.